2016-01-02 15:25:33• hírek • Szatmár.ro

Újévi gospelkoncert a Hildegárdában

Vasárnap, január 3-án, 19 órától a szatmárnémeti Hildegárda templomban ünnepi újévi kóruskoncertet tartanak.

A gospel egy zenei stílus, amelyet a keresztény vallási életben használnak egyéni vagy közösségi hitük zenei kifejezésére. Az angol nyelvben Gospel névvel illetik az Evangéliumokat is. Ebben az értelemben a Gospel, mint zenei műfaj, az evangéliumi tanítások és történetek érzelemtől átfűtött formában történő, előképzettség nélkül is érthető előadása. Az összes gospel mű lényege Isten és Jézus tiszteletében rejlik.

A Joyful kórust 2012 nyarán alakította vezetőjük, Budean-Mihaly Judit művész-zongoratanár, aki a Szatmári Művészeti Iskola tanára és a Dinu Lipatti Szatmári Filharmónia művésze. A kórus mindössze 14 tagot számlál, ezek egy része a fent említett, iskola volt diákjai, akik ma már nem feltétlenül zenészként, hanem orvos, mérnök, pedagógus, vállalkozó vagy közgazdászként működnek, de a zenétől nem tudnak elszakadni, a lelkes éneklést szívügyüknek tekintik.

Énekelni fognak: Süveg Emese, Covacic Tünde, Pop-Szováti Melinda, Beregi Hajnalka, Szórádi Éva, Nevezi Dobosi Csilla, Chiovari Ciprian, Nevezi Dobosi Péter, Süveg Károly, Szatmári Elemér és Orbán István.

A kórusvezető és a kórus minden tagja sok szeretettel várja a gospel zenére és az amerikai spirituálékra kíváncsi közönséget az eseményre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: